Szalagavatós gondolatok…

Szalagavatós gondolatok…

Sziasztok Lányok,

Most, hogy lassan kezdődik a november és már félig a gimi kapuján kívül vagytok, kötelességemnek érzem megosztani veletek a szalagavatós élményeimet, hátha még páran okulnak is belőle.

A nagy ötletelés a keringőről, az osztálytáncról, a közös videóról a szalag színéről nálunk már az utolsó előtti évben elkezdődtek. A fiúk lassan arra kényszerültek, hogy kigondolják, kivel táncolnak és utána már csak azon gondolkoztak, hogy vajon a kiválasztott lány igent mond-e. Így a felnőtt kor küszöbén jó volt egy ilyen utolsó közös nagy projekt az érettségi előtt, ami még utoljára összehozta a legjobb barátokat és az ellenségeket egyaránt. Számomra ez volt a legszebb este az egész gimis időszak alatt, és ha a gimnáziumomra gondolok, gyakran rá is keresek a szalagavatós videónkra a youtube-on.

Az utolsó év elején elkezdődtek a próbák és az elején úgy is tűnt, hogy elég időnk lesz decemberig, minek izgatni magunkat. Azok a bakik, a viták, az esések talán még izgalmassá is tették a péntek délutánjainkat. Nagyon szerettem/ Szerettünk valami olyanon dolgozni, aminek tudtuk, hogy csodás lesz az eredménye. A keringős és az osztálytáncos próbák összehasonlíthatatlanok voltak. …

Ugorjunk előre egy kicsit az időben a szalagavató napjára. Mindenki már kora reggel talpon, irány a főpróbára, onnan közvetlen haza zuhanyozni, mert még fodrászhoz és a sminkeshez is időben haza kell érni. Sokan nem értenek ezzel egyet és sok szülő nem is finanszírozta a lányának ezeket a kiadásokat, de én egyszerűen képtelen voltam spórolni pont ezeket a kiadásokon, tekintve hogy kevés olyan estém az életben, ami a szalagavatóval összehasonlítható.

Kezdődtek a táncok és a szülők már teljes harci készültségben szorongatták a kamerájukat és keresték a szemükkel a számukra leggyönyörűbb lányt a színpadon. A végén jött a hosszú taps, boldog szülők, rokonok, ami még minket, diákokat is elöntött büszkeséggel.

Nálunk a szalagavató egy egész estét program volt; Este fel nyolctól talán éjfélig tartott. Eközben több fogásos vacsorát szolgáltak fel, a végzős osztály táncain kívül más programnak is hely lett szorítva a forgatókönyvben.

Számomra az est fénypontja a szalagosztás volt. Az a szalag, az a jól kiérdemelt szalag,a mit másnap a kabátomra tűztem és ügyelem arra, hogy valahol mindig nálam legyen az érettségiig. Ha jól emlékszem hatalmas elvárásokat fektettem a kis szalagomnak; még azt is elvártam tőle, hogy a buszon ha könyvvel látnak, más emberként kezeljenek és engem is hagyjanak leülni mint az öreg néniket. Ha ez nem is jött össze, a szalagosztás a szalagavatón volt az egyik legjobb része az estének. Abban a pár másodpercben mikor megkapja a végzők diák a szalagját, egy általa kiválasztott zene fut a háttérben és a vetítővásznon kiskori képek tűnnek fel erről a személyről. Ha pár másodpercig is, de ott irántad az elismerés minden jelenlevő arcán.

Mikor vége a programnak, a szülők egy nagy élménnyel és sok emlékkel veszik az utat haza, míg a diákoknál (ha még nem történt meg ezelőtt sok órája) kinyílik az első üveg tömény és elindul a csorda az After Partyra….

 

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.